Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Συμμετοχή ΙΑΚΚ στην τηλεδιάσκεψη «Συμπαίκτες στην Αθλητική Μεταρρύθμιση»

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 12:36

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης, με την προπονήτρια μας Μαριάννα Γραμματικάκη, συμμετείχε στην 1η Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη «Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση» υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ως
νόμιμο σωματείο , μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και  εγγεγραμμένο στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν αθλητές, ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και πρόεδροι σωματείων οι οποίοι αναφέρθηκαν σε σοβαρά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και κυρίως οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τον αθλητισμό. Έγινε αναφορά σε τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων βίας και ρατσισμού μέσα στα σωματεία αλλά και τρόπους ελέγχου της διαφθοράς.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του υφυπουργού για όλες τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για το «νοικοκύρεμα» των σωματείων αλλά και την εξάλειψη φαινομένων διαφθοράς, βίας και ρατσισμού, καλώντας μας να συμβάλλουμε στην αθλητική μεταρρύθμιση καταθέτοντας προτάσεις & τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά στα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού που η κυβέρνηση κάνει διάλογο με ερασιτεχνικά σωματεία με στόχο την
πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Η κα. Σοφία Μπεκατώρου ως διακεκριμένη αθλήτρια αλλά και «παλικάρι»,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, υπερτόνισε το ρόλο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων ως το κύτταρο του αθλητισμού ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα διαχωρισμού του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού αθλητισμού.

Η Μαριάννα Γραμματικάκη τοποθετήθηκε κάνοντας αναφορά στο θέμα του αθλητισμού εντός του σχολικού πλαισίου, τονίζοντας την αναγκαιότητα να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν ή να γνωρίζουν έστω αθλήματα μέσα από αυτό το σχολικό πλαίσιο με στόχο περισσότερα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό. Επίσης έχοντας η ίδια αντιμετωπίσει το φαινόμενο των οικονομικών δυσκολιών για τον πρωταθλητισμό στο χώρο της ιππασίας, κατέθεσε πρόταση για την εύρεση χορηγών μέσω της ΓΓΑ οι οποίοι θα μπορούν να στηρίζουν μεμονωμένους αθλητές εξασφαλίζοντας ένα πλαίσιο διαφάνειας για την αξιοποίηση των χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών του αθλητή.

Την πρόταση μας αυτή στήριξε και συμπλήρωσε ο κ. Πάρις Επιτροπάκης , στέλεχος της AEGEAN και Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «ΤΑΛΩΣ» , ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με τα φορολογικάκίνητρα & τις φοροαπαλλαγές των εταιρειών χορηγών και την καλύτερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε αθλήματα με στόχο να βγουν τα παιδιά από το σπίτι και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο κ. Αυγενάκης, η Ομοσπονδία μας όσο και σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία του Ηρακλείου στήριξαν τη συμμετοχή της αθλήτριας μας, Δήμητρας Ελένης Παντεχάκη στην προετοιμασία της για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020. Η περίπτωση της παραολυμπιακής μας αθλήτριας , της προετοιμασίας της και των διεθνών αγώνων της , αποτελεί παράδειγμα άριστης συνεργασίας, διαφάνειας και υγειούς αθλητικού πνεύματος αλλά και αποφασιστικότητας στην άμεση εξεύρεση λύσεων , από τον Υφυπουργό , όπου αυτό απαιτείτο.

Σε μια περίοδο που ακούμε για τις «πληγές» του πρωταθλητισμού ας μην ξεχνάμε ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Πάραυτα, ο χώρος υπηρετείτε από αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι με ήθος, αξίες και προσωπικές θυσίες δημιουργούν αθλητές και πρωταθλητές οι οποίοι μας κάνουν πραγματικά περήφανους ως Έλληνες.

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης , 10 χρόνια τώρα συμβάλλει και θα συνεχίσει με όσες δυνάμεις διαθέτει , με όραμα , ήθος και σθένος στη δημιουργία ενός καλύτερου και καθαρότερου τοπίου στο αύριο του ελληνικού αθλητισμού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ