Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του προγράμματος στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 10:58

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη:

«Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος των τοπικών επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης μέσω μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας Κρήτης, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν θα μπορέσει να καλύψει παρά ένα μικρό μόνο μέρος από το σύνολο των αιτούντων. Αυτή η διαπίστωση, καθιστά αναγκαία την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης η οποία οφείλει να ενισχύσει την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και όσες Περιφέρειες της χώρας έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πόροι που μέσα από μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, θα δοθούν σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μαστίζονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Οκτώ περίπου μήνες από την έναρξη της πανδημίας του Covid 19 στη χώρα μας, οι πάντες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν τα λουκέτα και η εκτόξευση της ανεργίας, είναι η ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Η στήριξη της εργασίας, η ενίσχυση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της κρίσης, κατέθεσε την πρότασή του, με το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ το αγνόησε, επιλέγοντας άλλη τακτική. Σήμερα, που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υιοθετηθεί τόσο από Περιφέρεις της χώρας, όσο και από την ΕΕ, ελπίζουμε ότι και η Κυβέρνηση θα αλλάξει στάση. Δεν θα αφήσει να χαθεί άλλος χρόνος. Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)