Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Π. Πολάκης: Να δοθεί η δυνατότητα σε παραγωγούς από την Κρήτη που έχουν νόμιμη άδεια για να πωλούν τα προϊόντα τους σε Λαϊκές Αγορές της Αττικής

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 10:50

Απέναντι στη δύσκολη συγκυρία για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων της Κρήτης που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα της μάχης κατά του κορωνοϊού, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία θέτει στην κυβέρνηση ένα δίκαιο αλλά κυρίως αναγκαίο αίτημα: να δοθεί η δυνατότητα σε παραγωγούς από την Κρήτη που έχουν νόμιμη άδεια για να πωλούν τα προϊόντα τους σε Λαϊκές Αγορές και οι ίδιοι διαμένουν στη Αττική ή έχουν προσλάβει υπαλλήλους με μόνιμη κατοικία στην Αττική, να μπορούν να υποστηρίξουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε Λαϊκές Αγορές της Αττικής.

Η ουσία και το ζητούμενο της Ερώτησης συνάδει και με την πρόσφατη σχετική επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Α. Παπαδερού προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ η πρόταση είναι εφικτή καθώς δεν απαιτείται η μετακίνηση προσώπων από την Κρήτη, αλλά μόνο προϊόντων.

Αν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση η πρόταση αυτή θα αποτελέσει ανάσα για τους παραγωγούς της Κρήτης, ενώ η Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Παύλου Πολάκη καταλήγει ρωτώντας αν μια τέτοια ρύθμιση θα μπορούσε να επεκταθεί και για παραγωγούς και άλλων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)