Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

Πώς πέθανε ο Γερμανός καθηγητής

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 12:00

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής Andreas Hilboll, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, χτυπημένος από τον κορωνοϊό και τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Ο θάνατος του 42χρονου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όλους όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά και στους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε από τότε που έφτασε στο Ηράκλειο για τα σεμινάρια σε φοιτητές του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο κ. Τζανάκης περιγράφοντας την υγεία του καθηγητή, και όπως αναφέρει το ekriti, ανέφερε ότι ήταν άνθρωπος καθ' όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος (περίπου 2 μέτρα). Αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να πάει στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του, ωστόσο τη Δευτέρα που πέρασε αποφασίστηκε να διασωληνωθεί,

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Τζανάκης, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρότι έγιναν όλε οι απαιτούμενες ενέργειες.

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία, δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από τη δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα, δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας. Δυστυχώς, είπε ο κ. Τζανάκης, υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)