Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Πολάκης: Αποζημιώσεις σε παραγωγούς από ακραία καιρικά φαινόμενα στον Νομό Χανίων

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 11:49

Όπως είχε υποσχεθεί στις συναντήσεις του το Σαββατοκύριακο με τους πληγέντες παραγωγούς θερμοκηπιακής καλλιέργειας στις περιοχές της Κουντούρας, των Φαλασσάρνων και του Ελαφονησίου, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κατέθεσε χθες το απόγευμα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων, η οποία θα συζητηθεί από το Βήμα της Ολομέλειας κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, ο Π. Πολάκης παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για την έκταση των ζημιών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, ενώ προσθέτει και το εκτιμώμενο ύψος της ζημιάς αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα και χωρίς ο Παύλος Πολάκης να μένει απλά σε διαπιστώσεις και αριθμούς, προτείνει στην Επίκαιρη Ερώτηση και συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις για την αποζημίωση της πληγείσας παραγωγής από ειδικό Ταμείο αποζημιώσεων μικρής έκτασης (De minimis), αξιοποιώντας προηγούμενη εμπειρία από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε παλιότερες περιπτώσεις ζημιών από θεομηνίες.

Με την κίνηση αυτή ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πληγέντων παραγωγών του Νομού Χανίων και να απαντήσει αν προτίθεται η κυβέρνηση να αξιοποιήσει άμεσα το προτεινόμενο χρηματοδοτικό εργαλείο και πότε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα