Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Η τσικουδιά στο επίκεντρο συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη με στελέχη του αγροτικού κόσμου

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 18:09

Συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών Ηρακλείου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου – Ε.Α.Σ.Η., πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Ηρακλείου Τάσος Βρέντζος και Μύρων Χιλιετζάκης αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Η. Σταύρος Γαβαλάς, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προετοιμασία εν’ όψη της νέας ΚΑΠ για την περίοδο 2021 – 2027, με στόχο των αμπελουργών, μεταξύ άλλων, την ένταξη της τσικουδιάς στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης, ως ένα καθαρά αμπελουργικό προϊόν, ένα προϊόν που δημιουργείται χωρίς βιομηχανική επεξεργασία και προσθήκες, με απόλυτα φυσική διαδικασία.

Πρόθεση του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη, είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες να καταθέσει σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας μόνιμη λύση στα θεσμικά ζητήματα, αλλά και να προωθήσει τον χαρακτηρισμό της Κρητικής τσικουδιάς, ως προϊόν ΠΟΠ.

«Το 2020 είναι ένα κρίσιμο έτος για τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Επιβάλλεται με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους αγρότες μας, έτσι ώστε να υπάρξουν οι ενδεδειγμένες, μόνιμες λύσεις στα πάγια προβλήματα που τους απασχολούν και παράλληλα, να αναδείξουμε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Παράλληλα, η ανακήρυξή της Κρητικής τσικουδιάς ως προϊόν ΠΟΠ, μπορεί να δώσει στους παραγωγούς μας πρόσθετες δυνατότητες και ευκαιρίες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την αμπελουργία στον τόπο μας».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ