Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Βικελαία Βιβλιοθήκη το Διεθνές Συνέδριο για τον Κρητικό Πόλεμο

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 13:10

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Κρητικός Πόλεμος, 1645 – 1669: Άγνωστες Πτυχές» που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης ήταν γεμάτη στις περισσότερες ομιλίες, οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις υπήρξαν υψηλού επιπέδου ενώ και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου, όπως η προβολή του ντοκιμαντέρ του Μανώλη Σφακιανακη με τίτλο «Η Πύλη της σιωπής» κέρδισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

krhtikos polemos vikelaia synedrio2

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εξαίρετους επιστήμονες που συμμετείχαν στο Συνέδριο, την οργανωτική επιτροπή, το προσωπικό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και όλους όσους συνεισέφεραν στην διοργάνωση και στην επιτυχία του.

Η Βικελαία πρέπει να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε επί του αείμνηστου Νίκου Γιανναδάκη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Με διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, θεωρούμε ότι κάνουμε βήματα προς την σωστή κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο «Τεκμήρια Πολέμου», η οποία θα διαρκέσει έως 20 Νοεμβρίου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)