Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Μια πελώρια πύρινη μπάλα εμφανίστηκε στον oυρανό της Ιαπωνίας

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 21:04

Αφωνοι έμειναν κάτοικοι στην δυτική και κεντρική Ιαπωνία την Κυριακή, όταν ο ουρανός φωτίστηκε από μια πύρινη σφαίρα που έλαμπε όλο και πιο έντονα καθώς πλησίαζε στη γη.

Το γεγονός έγινε όπως ήταν αναμενόμενο viral στο διαδίκτυο, με μια σειρά από χρήστες να απαθανατίζουν τη στιγμή που διήρκησε για λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Στον ουρανό φαίνεται ένα φωτεινό αντικείμενο να διαγράφει ελλειπτική πορεία, ώσπου πλησιάζοντας στην ατμόσφαιρα χάνεται σε μια εκτυφλωτική σχεδόν λάμψη φωτός.

Βίντεο: Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται πως άκουσαν και έναν ισχυρό ήχο

Χρήστες στο διαδίκτυο υποστηρίζουν πως το φαινόμενο συνοδεύτηκε και από έναν χαρακτηριστικό ήχο. Σε κάθε περίπτωση ο επικεφαλής του Πλανητάριου της περιοχής, Τακέσι Ινούε, σημείωσε πως πρόκειται για διάττοντα αστέρα.

Όπως παρατήρησε ο Ιάπωνας, όταν οι διάττοντες αστέρες είναι φωτεινότεροι από την Αφροδίτη, τότε αποκαλούνται βολίδες. Παρόλα αυτά, η λάμψη του ήταν ιδιαίτερα έντονη, κάτι που δεν είναι σύνηθες. «Πιστεύουμε πως η τελευταία έκλυση φωτός ήταν τόσο φωτεινή όσο εκείνη της πανσελήνου» σημείωσε.

Κάθε μήνα καταγράφονται περιστατικά διάττοντα αστέρα

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στον ουρανό πάνω από το Τόκιο. Αργότερα μάλιστα εντοπίστηκαν θραύσματα μετεωρίτη σε γειτονική επαρχία της Κίνας.

Σε κάθε περίπτωση το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Ιαπωνίας, σημειώνει πως τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σχεδόν κάθε μήνα, είναι όμως πολύ σπάνιο για πολίτες να ακούν την διαδρομή των αστέρων.

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα