Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Αεροπλάνο έφτασε στην Σαρδηνία, αλλά επέστρεψε στο Ντίσελντορφ γιατί το αεροδρόμιο ήταν κλειστό

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 11:28

Στην κανονικότητα προσπαθεί να επιστρέψει ο κόσμος μετά την πανδημία του κορωνοϊού, με κάποιες αεροπορικές εταιρείες να αρχίζουν ξανά τα ταξίδια. Ωστόσο, οι επιβάτες μιας πτήσης αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ξανά στην χώρα τους όταν ο πιλότος διαπίστωσε πως το αεροδρόμιο που κατευθύνονταν είναι ακόμη κλειστό.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Eurowings, ξεκίνησε ξανά τις πτήσεις του από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας προς την Σαρδηνία της Ιταλίας, το Σάββατο, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στον προορισμό του, επειδή το αεροδρόμιο Όλμπια είναι ακόμη κλειστό. Συγκεκριμένα, η πτήση EW9844 ξεκίνησε το ταξίδι προς το αεροδρόμιο Όλμπια της Σαρδηνίας το πρωί της 23ης Μαΐου, αλλά όταν μπήκε στον εναέριο χώρο της Σαρδηνίας ενημερώθηκε από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας πως δεν έχει ακόμη ανοίξει για εμπορικά δρομολόγια. Το αεροπλάνο έκανε μερικούς κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο ελπίζοντας πως θα του δινόταν άδεια για προσγείωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, προτάθηκε ως εναλλακτική το αεροδρόμιο του Κάλιαρι, την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, αλλά το πλήρωμα επέλεξε τελικά να επιστρέψει στο Ντίσελντορφ. Αυτή η μικρή περιήγηση στα αξιοθέατα της δυτικής Ευρώπης, και μάλιστα για μόνο δύο επιβάτες της πτήσης, διήρκησε συνολικά 4 ώρες και 10 λεπτά.

Πώς όμως συνέβη αυτή η παρεξήγηση;
Ένας εκπρόσωπος της Eurowings δήλωσε στο CNN Travel πως «Στο πλαίσιο της κρίσης λόγω κορωνοϊού, η κατάσταση σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης είναι πολύ δυναμική. Ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που παρέχονται σχετικά με τις ώρες λειτουργίας ή το κλείσιμο του αεροδρομίου αλλάζει συχνά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα » τόνισε προσθέτοντας: «υπάρχουν καθημερινές αλλαγές στους κανονισμούς εισόδου στις διάφορες χώρες».

Η σύγχυση φαίνεται να επικεντρώνεται στο άνοιγμα του αεροδρομίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, την Κυριακή 17 Μαΐου, αλλά η απόφαση αυτή ακυρώθηκε την ίδια ημέρα σε περιφερειακό επίπεδο, αναφέρει το μπλογκ της «One Mile at a Time». Το αεροδρόμιο Όλμπια είναι προς το παρόν, κλειστό έως τις 2 Ιουνίου τουλάχιστον. Την ίδια ώρα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει πως η Ιταλία θα υποδεχτεί ξανά τουρίστες από τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Eurowings αναφέρει πως πρόκειται για «παρανόηση στην σταθεροποίηση των σχετικών πληροφοριών πτήσης». Πάντως και οι δύο επιβάτες έκαναν εκ νέου κράτηση και αν μη τι άλλο, ήταν τουλάχιστον ασφαλείς, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ο ένας από τον άλλον στην συγκεκριμένη πτήση.

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)