Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Θετικός ο Μπόρις Τζόνσον στον ιό

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 17:16

Θετικός στον κορωνοϊό και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον πόσταρε ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων στο Twitter, στο οποίο ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ότι εμφάνισε ήπια συμπτώματα το τελευταίο 24ωρο.

«Τις τελευταίες ώρες παρουσίασα ήπια συμπτώματα και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός στον ιό. Είμαι σε αυτοαπομόνωση, αλλά συνεχίζω να ηγούμαι της κυβέρνησης μέσω τηλεδιασκέψεων καθώς δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον καταπολεμήσουμε», λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός στο σημείωμά του στο Twitter.

Οπως αναφέρει και η Daily Mail η ασθένεια και του Μπόρις Τζόνσον φουντώνει τους φόβους ότι η κρίση κορωνοϊού στη Βρετανία εντείνεται. Υπάρχει ακόμη έντονη ανησυχία ότι και άλλοι υπουργοί, ακόμη και η εγκυμονούσα σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς, ενδέχεται να έχουν μολυνθεί.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι μολύνθηκε από κορωνοϊό και ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο Μπαλμόραλ.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επικριθεί ευρέως για τη στρατηγική που ακολούθησε σε πρώτη φάση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Αρνούνταν να κλείσει τα σχολεία και να επιβάλει μέτρα περιορισμού, κάτι που έκανε μόλις πριν λίγες ημέρες σε μια δραματική στροφή στρατηγικής και ενώ τα κρούσματα και τα θύματα είχαν αρχίσει να αυξάνονται. Αρχικά ο Μπόρις Τζόνσον είχε ακολουθήσει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», μια στρατηγική που σε κριτική είχε χαρακτηριστεί ως ρώσικη ρουλέτα.

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)