Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021
Κατερίνα Σγουρού

Κατερίνα Σγουρού

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η χώρα μπαίνει σε γενικό lockdown και τα νέα μέτρα επηρεάζουν και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΣΗ αρχικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε (διαβάστε εδώ) αναφέρει ότι επιτρέπονται οι προπονήσεις, ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν μετά τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση τόνισε ότι: «Επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως τρία άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως αντισφαίριση, η τοξοβολία, η ιστιοπλοϊα, η ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί».

 

Οι Δαφνές θα συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις, προκειμένου η ομάδα να μην μείνει πίσω όσον αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο προπονητής, Νίκος Φανουράκης στις δηλώσεις του στο Prismasport.gr τόνισε ότι η διακοπή σίγουρα δεν ευνοεί καμία ομάδα, ωστόσο πάνω από όλα είναι η υγεία και πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις. Δεν είναι σωστό νομίζω να σταματήσουμε τώρα και για τα παιδιά αλλά και για την ομάδα. Αυτή η διακοπή νομίζω δεν είναι καλή για καμία ομάδα και για τους ποδοσφαιριστές ένα παραπάνω. Πάνω που πάνε να βρουν αγωνιστικό ρυθμό πρέπει να σταματήσουν.

Πάνω από όλα όμως είναι η υγεία όλων και πρέπει να ακούμε και να τηρούμε αυτά που λένε οι ειδικοί. Υπομονή σε όλους».

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ δεν έκανε δεκτή ένσταση των Δειλινών κατά του κύρους του αγώνα με τον Άγιο Δημήτριο.

Τα Δειλινά είχαν καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του παίκτη του Αγίου Δημητρίου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Π.Σ.Η.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΟ ΔΕΙΛΙΝΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,

Σας Γνωρίζουμε ότι στη Συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ της 03-11-2020 εξετάσθηκε η υποβληθείσα ΄Ενσταση του Σωματείου ΠΑΟ ΔΕΙΛΙΝΩΝ κατά του κύρους του αγώνος της 25-10-2020 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΠΑΟ ΔΕΙΛΙΝΩΝ στο Γήπεδο της ΔΑΜΑΣΤΑΣ και των λοιπών εγγράφων (Φ.Α. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κ.λ.π.).

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1.- ΚΑΝΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΩΣ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ.

2.-ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΥΤΗ ΩΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΑΒΑΣΙΜΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 19 { 4 ΤΟΥ ΚΑΠ.-».

Ο προπονητής του ΑΟΚ, Σταμάτης Τζιώτης μίλησε στο Prismasport.gr για την αναστολή των αγώνων.

Ο νεαρός τεχνικός τονίζει ότι ο ίδιος και οι παίκτες του είναι πολύ στεναχωρημένοι με τις τελευταίες εξελίξεις.

Επίσης υπογραμμίζει ότι αν το αποφάσισαν για το καλό της δημόσιας υγείας καλά έπραξαν, ωστόσο πρέπει να βρουν και άμεσα λύση αντί να επιβάλλουν συνέχεια μέτρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ως προπονητής εγώ και οι παίκτες μου είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που διακόπηκε και πάλι το πρωτάθλημα. Δυσκολευτήκαμε με την προετοιμασία και τελικά κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες τα καταφέραμε και την ολοκληρώσαμε. 1,5 μήνα προετοιμασίας, προσπαθήσαμε πολύ εγώ και η διοίκηση να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά στις προπόνησης και το πετύχαμε.

Τώρα αποφάσισαν ένα μήνα διακοπή. Αν αυτό πιστεύουν είναι για καλό ναι να γίνει αλλά να βρεθεί μια λύση άμεσα. Δεν το βλέπω όμως γιατί δεν έχουμε ακούσει κανέναν να πει τίποτα για ένα φάρμακο ή κάτι άλλο. Μόνο μέτρα, μέτρα, μέτρα, όλο μέτρα και απαγορεύσεις.

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για ολόκληρο τον κόσμο και πρέπει να μείνουμε σπίτι για να σπάσουμε την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε όλοι θετική ενέργεια, καθώς υπάρχει πολλή αρνητικότητα και άγχος».

Η ομάδα των Καμινίων θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις, σύμφωνα με τον νεαρό τεχνικό τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ στον ΠΑΟΚ.

Στην ομάδα του Κρουσώνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αναστολή των αγώνων θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν πως θα οργανώσουν το πρόγραμμα τους κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι την 4η αγωνιστική είχε πετύχει το απόλυτο, τέσσερα στα τέσσερα και βρισκόταν σε ανοδική πορεία, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 ΕΠΣΗ.

Η διακοπή σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα και αποσυντονίζει την ομάδα, ωστόσο το Δ.Σ και ο προπονητής, Μάριος Σηφάκης θα φροντίσουν να επανέλθει όταν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στην ίδια καλή αγωνιστική κατάσταση που βρισκόταν και μέχρι την αναστολή των αγώνων.

 

Με λιγότερες προπονήσεις θα συνεχίσει η Παλιανή, μετά την αναστολή των αγώνων.

Ο προπονητής, Φραγκίσκος Ποτηράκης στη δήλωση του στο Prismasport.gr τόνισε ότι δεν είναι θετικό για την ομάδα να σταματήσουν οι προπονήσεις, καθώς θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην επανέναρξη αν τελικά γίνει.

Επίσης επισημαίνει ότι η αναστολή αν αποφασίστηκε για το καλό της δημόσιας υγείας τότε σωστά έπραξαν οι ειδικοί.'

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε της προπονήσεις αλλά θα είναι μειωμένες μέχρι να μάθουμε νεότερα. Δεν γίνεται να σταματήσουμε εντελώς γιατί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα μετά στην επανεκκίνηση αν υπάρξει. Όσο για την αναστολή των αγώνων εφόσον είναι για το καλό της δημόσιας υγείας, καλά έπραξαν. Σίγουρα οι ειδικοί ξέρουν καλύτερα».

Όπως σε όλες τις ομάδες έτσι και στον ΑΟΤ η ξαφνική αναστολή των αγώνων τον βγάζει εκτός προγραμματισμού.

Το Δ.Σ και ο προπονητής, Στέλιος Ανωγειανάκης θα πραγματοποιήσουν απόψε το βράδυ 4/11 συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για τη συνέχεια.

Οι διοικούντες και ο έμπειρος τεχνικός θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχιστούν οι προπονήσεις και όλα τα οργανωτικά θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η ομάδα του Τυμπακίου ξεκίνησε με πρωταγωνιστικούς στόχους, βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών θα αναγκαστεί να αλλάξει το πρόγραμμα της.

Διακοπή για έναν μήνα όπως είναι γνωστό ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Τι προλάβαμε να δούμε μέχρι τις 1/11 που έγιναν οι τελευταίοι αγώνες;

Το Prismasport.gr σας παρουσιάζει σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ τις ομάδες που ξεκίνησαν δυναμικά και έχουν πετύχει το απόλυτο και τις ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ακόμη ούτε έναν βαθμό.

Στην Α1 ΕΠΣΗ φτάσαμε μέχρι την 4η αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚρουσώνα έχει πετύχει τέσσερα στα τέσσερα και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ρωμανός μπορεί να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ωστόσο παραμένει αήττητος με τρία στα τρία, αλλά έχει κάνει το ρεπό του. Μάλιστα η ομάδα της Ελιάς είναι η μοναδική σε όλες τις κατηγορίες που δεν έχει δεχτεί γκολ, 10 υπέρ, μηδέν κατά (διαβάστε εδώ).

Ο Πήγασος μετά την επανέναρξη θα ψάξει να βρει τον πρώτο του βαθμό, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα και βρίσκεται στην 14η θέση.

Στην Α2 ΕΠΣΗ στον 1ο όμιλο οι ομάδες έπαιξαν μέχρι την 4η αγωνιστική.

Οι Ν. Εργοτέλη έχουν κερδίσει όλα τα ματς και οδηγούν την κούρσα. Αήτητητοι παραμένουν και το Λίντο (τρεις νίκες, μια ισοπαλία) με τον Γιούχτα 2010 (τρεις νίκες, μια ισοπαλία). Όλες οι ομάδες έχουν έστω και έναν μικρό απολογισμό με τον λιγότερο να ανήκει στην Ομόνοια με μόλις έναν βαθμό στο ενεργητικό της .

Στην Α2 ΕΠΣΗ στον δεύτερο όμιλο έγιναν επίσης 4 αγώνες.

Ο Αετός Αν. προπορεύεται με 4 σερί νίκες. Αήττητοι παραμένουν οι Ασίτες (δύο νίκες-δύο ισοπαλίες) και τα Δειλινά (τρεις νίκες-μια ισοπαλία). Ο ΕΓΟΗ μέχρι τώρα παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει ακόμη ούτε έναν βαθμό.

Στη Β1 ΕΠΣΗ έγιναν τρεις αγωνιστικές.

Ο Κόροιβος και οι Ν. Μινωικής έχουν πετύχει δύο νίκες και έχουν κάνει το ρεπό τους. Η Γαρίπα (έχει κάνει το ρεπό) και οι Ελπίδες δεν έχουν ακόμη βαθμό στο ενεργητικό τους.

Στη Β2 ΕΠΣΗ είμαστε επίσης στην 3η αγωνιστική.

Η Παλιανή και το Άλογο Μ. μπήκαν με φόρα στο πρωτάθλημα και έχουν κάνει το τρία στα τρία. Οι Δαφνές δεν έχουν γνωρίσει ήττα (δύο νίκες, μια ισοπαλία). Ο Εθνικός (έχει κάνει ρεπό), η Θέρισσος (έχει κάνει ρεπό) και οι Ν. Αλμυρού θα ανασυνταχθούν και μετά τη διακοπή θα αναζητήσουν τα θετικά αποτελέσματα αφού μέχρι σήμερα έχουν μείνει στο μηδέν στον βαθμολογικό πίνακα.

Στη Γ΄ΕΠΣΗ πρόλαβαν και έπαιξαν τρεις αγώνες.

Η Ροδιά και ο Κόρακας οδηγούν την κούρσα αήττητοι. Στον αντίποδα οι Ν. Μοιρών ψάχνουν τον πρώτο τους βαθμό.

Οι οδηγίες και οι εντολές ρητές και κατηγορηματικές. Μόνο τα πρωταθλήματα που έχουν τη δυνατότητα για μοριακά τεστ και να τηρούν ευλαβικά τα πρωτόκολλα θα συνεχιστούν.

Όπως καταλαβαίνουμε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το μέλλον πλέον κρίνεται αβέβαιο λόγω των ειδικών συνθηκών με την πανδημία.

Ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις χθεσινές δηλώσεις του έστειλε μήνυμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις. Οι προϋποθέσεις ωστόσο που απαιτούνται για να παίξουν μπάλα οι ερασιτέχνες μοιάζουν ίσως ανέφικτες.

Και οι λόγοι;

Ποια Ένωση έχει τη δυνατότητα να συγκροτήσει Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα ελέγχει την πορεία της επιδημίας στα τοπικά πρωταθλήματα και στις Ακαδημίες;

Ποια ομάδα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει μοριακά τεστ πριν τους αγώνες μια φορά κάθε εβδομάδα ή και δύο όταν γίνονται και αγώνες κυπέλλου;

Το κόστος είναι μεγάλο έως και 1000 ευρώ και καμία ερασιτεχνική ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Θα ανταποκριθεί η πολιτεία για να καλύψει το υπέρογκο αυτό έξοδο, όπως θα ζητήσει η ΕΠΣΗ σε συνεργασία με άλλες Ενώσεις; (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Prismasport.gr). Πολύ δύσκολα αλλά ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας.

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα, ναι αυτά μπορούν να τηρηθούν έστω και με δυσκολία αν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση, διαχείριση και οργάνωση σε κάθε σωματείο. Μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, καθαριότητα, απολύμανση και ότι άλλο προβλέπεται. Και αφού υπάρχει απαγόρευση να μην επιτρέπουν φιλάθλους στους αγώνες.

Ο Χρήστος Βασιλάκης με δήλωση του στο Prismasport.gr καταθέτει την άποψη του για την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των ειδικών συνθηκών.

Ο πρόεδρος της Γαρίπας τονίζει μεταξύ άλλων ότι μπροστά στον φανερό κίνδυνο της υγείας το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί τους παράγοντες είναι τα χρήματα που έχουν δαπανήσει και πολύ περισσότερο το κέφι τους, το οποίο ας παγώσει όσο χρειαστεί.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η ομάδα του θα σταματήσει τις προπονήσεις και οι παίκτες θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους να γυμνάζονται για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχουμε ως πρώτο μέλημα τη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία των αθλητών μας. Τώρα που υπάρχει φανερός κίνδυνος της υγείας των παιδιών το τελευταίο που μας απασχολεί είναι τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει και πολύ περισσότερο το κέφι μας το οποίο ας παγώσει όσο χρειαστεί.

Εάν είμαστε υπεύθυνοι παράγοντες και άνθρωποι θα πρέπει να προσαρμοστούμε με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η Γαρίπα σταματάει και τις προπονήσεις, οι παίκτες ας φροντίσουν τη φυσική τους κατάσταση κατά μόνας. Μόνο έτσι θα επιστρέψουμε όλοι υγιείς. Καλή δύναμη και καλές γιορτές!!!!»

Σελίδα 1 από 203

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search