Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Μπουνάκης Νίκος - ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 09:32

Ο Νίκος Μπουνάκης, γεννήθηκε στις Αρχάνες το 1968 και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι γιος του Γεωργίου Μπουνάκη και της Βικτωρίας Μπουνάκη-Στάθογλου, εμπόρων –βιβλιοπωλών. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Φανουράκη και πατέρας δύο κοριτσιών, της Βικτωρίας-Μελίνας μαθήτριας γυμνασίου και της Ειρήνης μαθήτριας δημοτικού. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Λοχίας–Αρχηγός πληρώματος Άρματος στην 3η ΕΑΡ στα Δωδεκάνησα.

Σπουδές

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στην σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστήμιού Κύπρου, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (M.Sc), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αγροτική Πολιτική, Πολιτική Ποιότητας και Οικονομικά (Pg.Dip) στο University of Reading U.K. και Γεωπονία (B.Sc) στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Ειδικεύτηκε στην Αμπελουργία, στο ερευνητικό κέντρο CASA 40 VCR – Ιταλίας με ετήσια υποτροφία του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS -COMETT ΙΙ.

Είναι κάτοχος του Diploma “Quality Management Technician” από τον European Organization for Quality καθώς και του Diploma “Quality System Organizer” από τον Swiss Association for Quality.


Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 1996 έχει εργαστεί σε Ελληνικές επιχειρήσεις βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ως διευθυντικό στέλεχος στα τμήματα πωλήσεων και Marketing.

Το 2002 εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διοίκησης ποιότητας, αγροτικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, Marketing και ασφάλειας τροφίμων.

Έχει εκπονήσει αυτοδύναμα είτε συμμετέχοντας σε ομάδες έργου, περισσότερες από 300 μελέτες Διοίκησης Ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης καλλιεργειών και περισσότερες από 50 έρευνες αγοράς και Μελέτες σχεδίου Marketing για επιχειρήσεις, καθώς και δεκάδες επιχειρησιακά σχέδια για την ένταξη επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά επενδυτικά προγράμματα.

Το 2004 ίδρυσε την Proactive Quality Management Ε.Π.Ε. η οποία μετατράπηκε το 2013 σε Proactive Α.Ε. –Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Σήμερα είναι: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive A.Ε.

Το 2015 δημιούργησε με ομάδα ελαιοπαραγωγών την οργάνωση παραγωγών «ΕΛΑΙΗ-ΑΡΧΑΝΕΣ», της οποίας είναι διαχειριστής και πρόεδρος του ΔΣ.

Επίσης, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς Παραγωγής και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων ενώ είναι εταίρος της επιχείρησης «Βιβλιοχαρτεμπορική Μπουνάκη Ε.Ε.»

Από το 2006 έως σήμερα διδάσκει τα μαθήματα της διοίκησης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων στην Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.

Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε Ιταλικά και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.


Πολιτική Κοινωνική Δράση

Εντάθηκε στο ΠΑΣΟΚ από νεαρή ηλικία και στο 10ο συνέδριο του κινήματος εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, έχει εκλεγεί και διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου και της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης. Στην διάρκεια των σπουδών του ήταν πρόεδρος του σπουδαστικού συλλόγου της σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων και εκπρόσωπος των φοιτητών στο συμβούλιο του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.

Έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αρχανών με τον Δημοτικό συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, σημερινού Περιφερειάρχη Κρήτης.

Σήμερα είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μάνατζμεντ Ελλάδος.

ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Search