Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριτζάκης: Τα συστατικά επιτυχίας της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 14:03 Γράφτηκε από τον

Η εξαιρετική πορεία του στις πρώτες αγωνιστικές του 10ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ο Γιώργος Ριτζάκης με την ομάδα της Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφεραν να βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι βρίσκονται εκεί με την αξία τους καθώς αν δει κάποιος όλα τα ματς θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μια καλοδουλεμένη ομάδα η οποία γνωρίζει τι θέλει μέσα στο γήπεδο αλλά το κυριότερο πως θα το πάρει.

Με αφορμή και τα παραπάνω ο τεχνικός της Χανιώτικης ομάδας φιλοξενήθηκε σε εφημερίδα της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην ΏΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ όπου και έκανε έναν σύντομο απολογισμό.

«Βασική μας επιδίωξη να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Στους αγώνες που μπορούμε να το επιβάλουμε με παιχνίδι πρωτοβουλίας το κάνουμε. Σε όσα ματς απαιτείται διαφορετική προσέγγιση για να πάρουμε αποτέλεσμα επίσης το κάνουμε. Έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσαρμοστούν στην τακτική προσέγγιση που έχουμε σε κάθε αγώνα και αυτό θεωρώ είναι και το συστατικό της επιτυχίας.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εγχείρημα το οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει

«Το καλοκαίρι μπήκαμε σε μια διαδικασία να εξορθολογίσουμε το ρόστερ και να κάνουμε ένα σχεδιασμό που θα ήταν εναρμονισμένος στα δεδομένα της εποχής. Βασική στόχευση ήταν να δημιουργήσουμε μια νεανική ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ από τις προηγούμενες χρονιές και στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία.

Στηριχθήκαμε κυρίως στα παιδιά που ήταν στην ομάδα, κάναμε ορισμένες προσθήκες, φέραμε παιδιά που είχαν ξεχωρίσει στο τοπικό πρωτάθλημα των Χανίων ενώ κάναμε και δυο μεταγραφές. Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε αρκετά στην προετοιμασία. Υπάρχει πολλή ποιότητα στην ομάδα κάτι που δεν είχε αποτυπωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κάτι που μπορεί να το αντιληφθεί κανείς δουλεύοντας με τα παιδιά.»

Σε ερώτηση για το αν έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

«Τα τρία βασικά συστατικά για να προοδεύσει μια ομάδα είναι να έχει διοικητική ισορροπία, το σωστό πλάνο που θα εφαρμόζεται από το τεχνικό επιτελείο και ποιότητα στο ρόστερ. Εφόσον αυτά τα τρία λειτουργήσουν σωστά έχει την δυνατότητα αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει αλλά στο μέλλον. Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει φέτος, στόχος είναι η σωτηρία. Αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο θα είναι ιδανική η χρονιά»

Η γνώμη του για τον Κρητικό όμιλο

«Για πρώτη φορά μετά από χρόνια διεξάγεται ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες και αυτό είναι θετικό. Υπάρχει ισορροπία όσο αφορά την εκπροσώπηση των τεσσάρων νομών της Κρήτης ενώ κάποιες ομάδες έχουν ισχυρό μπάτζετ και διαθέτουν ποδοσφαιριστές που είναι ακόμη για ανώτερες κατηγορίες. Είναι κάτι που έχει κάνει το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό και συγχρόνως δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Υπάρχουν δυνατές έδρες, δυνατές ομάδες που είναι στελεχωμένες από αξιόλογους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα.»

Πηγή: sports-factory.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Prismasport

Τελευταία άρθρα από τον/την Prismasport

Σχετικά Άρθρα