Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Λ. Αυγενάκης: « Στόχος να ανοίξει η Γ΄ Εθνική στις επόμενες ημέρες»

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 13:55 Γράφτηκε από τον

Ο Υπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη σημερινή του ομιλία στην Βουλή, τοποθετήθηκε στο άνοιγμα της Γ΄ Εθνικής το οποίο στοχεύει να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε.

Αναλυτικά:Ι

«Ασφαλιστική και εργασιακή κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών στις μεγάλες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, με υπογραφή και κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών.Αίτημα ετών γίνεται πράξη!

Β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης ερασιτεχνικών σωματείων, εντός Μαρτίου: Καταβολή 3,5 εκατ. € σε 1.403 σωματεία που ολοκλήρωσαν εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έως και 31/12/2020, επιπλέον των 9,7 εκατ. € που έχουν ήδη δοθεί σε άλλα 3.408 σωματεία.

Επεξεργασία με Υπουργείο Οικονομικών της χρηματοδότησης των αθλητικών ομάδων από τα έσοδα που θα προκύψουν από τον νέο τρόπο φορολογίας των τυχερών παιγνίων.

Επεξεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, πρότασης για χρηματοδότηση από τους Δήμους του απαραίτητου προληπτικού περιοδικού ελέγχου, με διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, για την ασφαλή λειτουργία όλου του φάσματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το κόστος για το προσεχές τρίμηνο υπολογίζεται στα 4 εκατ. €

Σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων εργαζόμαστε για την προετοιμασία και παρακολούθηση ακόμη αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στόχος να παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα επικαιροποιημένα στοιχεία και άμεσα να περάσουμε στην επανέναρξη πρωταθλημάτων, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια, Γ Εθνική κλπ.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε σε ερώτησή μας ότι εκτιμά πως δεν θα αρθούν τις προσεχείς εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα συναθροίσεων και μετακινήσεων από νομό σε νομό. Ως εκ τούτου, ευτυχώς που θεσπίσαμε την εναλλακτική δυνατότητα της εξ αποστάσεων συμμετοχής και ψηφοφορίας, προκειμένου να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν ομαλά ως το τέλος Μαρτίου οι προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών».

Πηγή: liganews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport