Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Επιβεβαίωση prismasport.gr - Παρελθόν από τον Ηρόδοτο η Διοίκηση Παναγιωτάκη!

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 13:19 Γράφτηκε από τον
ΤΖΑΝΑΚΩΣΤΑΚΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΤΖΑΝΑΚΩΣΤΑΚΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του prismasport.gr με την αποχώρηση - παραίτηση του κ. Παναγιωτάκη από την προεδρία και την Διοίκηση του Ηροδότου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της απερχόμενης Διοίκησης:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2018-2020

Απερχόμενου Δ.Σ. ΠΑΣΑ Ηροδότου.

Επειδή η απερχόμενη διοίκηση Ηροδότου κυρίως σε ότι αφορά τον πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της και επειδή λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορονοιού , οι εργασίες και το περιεχόμενο της προσεχούς Γ.Σ. θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε χρόνο αλλά και συμμετοχή μόνο των εγγεγραμμένων μελών , με εντολή του προέδρου ΔΣ , θα παρουσιαστούν μέσω της επίσημης αυτής σελίδας , τα πεπραγμένα της Διοίκησης σε καθημερινή βασή μέχρι να ολοκληρωθούν.

Γνωρίζουμε ότι η ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ θα αποφασιστεί στο ΔΣ της 3/6/2020.
Επίσης επί των αναφερομένων παρακάτω η διοίκηση θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες με συνέντευξη στα ΜΜΕ.
____________________

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΑΠΟ 20/9 2018 ΜΕΧΡΙ 22 ΜΑΙΟΥ 2020
ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

1.ΑΠΟ 20/9/2018-ΜΕΧΡΙ 1/7/2019
α.Διοικητική και Οικονομική κατάσταση συλλόγου-Ενέργειες
Το Διοικητικό συμβούλιο εξελέγη την 14/9/2018 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 21/9/2018.
Την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη από πλευράς Διοικούσας Επιτροπής , η προσπάθεια εξεύρεσης μεγαλομετόχου για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ Ηρόδοτος.
Το Δ.Σ. μας δεν παρέλαβε οικονομικό αποθεματικό (ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)απεναντίας οικειοθελώς ανέλαβε την εξόφληση συνολικών χρεών 17.000 € , ποσών τα οποία προκύπταν αμέσως ή εμμέσως ως οφειλές. Οφειλές σε προπονητές Ακαδημιών , σε εργολάβο χόρτου κ.λ.π.
Επίσης όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Γ.Σ. υπήρχε επίσης χρέος 20.000 € , το οποίο δεν πρόκυπτε από αποφάσεις ‘η εγγραφές στα πρακτικά ΔΣ , τιμολόγια ή αποδείξεις και το οποίο ανέλαβε να εξοφλήσει η πρώην Διοίκηση ως όφειλε.Από τα παραπάνω οφειλόμενα ποσά , η απερχόμενη Διοίκηση του Ερασιτέχνη εξόφλησε μέχρις ευρώ όλα τα ποσά που ανέλαβε ως μη όφειλε να εξοφλήσει.
Αντίθετα κανένα από τα παραπάνω ποσά που δημιούργησε και ανέλαβε να εξοφλήσει η π΄ρωην διοίκηση ,σε αθλητές , προπονητές , προμηθευτές , επιχειρηματίες δεν εξοφλήθηκε , με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία κ.λ.π. του συλλόγου.

Ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Διοίκηση διαπίστωσε ότι ο σύλλογος στερείτο των απαραίτητων κατά νόμο 2725/1999 βιβλίων και στοιχείων , αλλά και πολλών προβλημάτων με τους χρήστες των χώρων και για τον λόγο αυτό άμεσα:

1.Ενημέρωσε ως όφειλε τις αρχές για την απώλεια των βιβλίων και στοιχείων ως προϋπόθεση για την μέσω της περιφέρειας Κρήτης εκδοση και θεωρηση των βιβλίων και στοιχείων , ώστε ο Ηρόδοτος να έχει την πλήρη νομική , αθλητική και φορολογική νομιμοποίηση.
2.Ανέθεσε σε ορκωτούς εκτιμητές την έρευνα και εκτίμηση της οικονομικής κλπ κατάστασης του συλλόγου, για την τελευταία διετία από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, όχι με στόχο τον νομικό έλεγχο , αλλά την διαπίστωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου. Το πόρισμα των ορκωτών εκτιμητών , με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ , δεν κοινοποιήθηκε αλλά αξιοποιήθηκε ώστε στην συνέχεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική και διοικητική διαφάνεια και λογοδοσία.
3.Νομιμοποίησε και εξέδωσε άδεια λειτουργίας του κυλικείου Ακαδημιών και υπέγραψε νόμιμο συμφωνητικό με τον ιδιώτη , με μηνιαίο μίσθωμα , που λήγει την 31/12/2020, του οποίου όλα τα έσοδα κατέληγαν στην συντήρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος.Το κυλικείο του κεντρικού γηπέδου παρέμεινε στην διαχείριση του συλλόγου.(Την περίοδο 2018-2019 παραχωρήθηκε δωρεάν στην ΠΑΕ)
4.Συνήψε μονοετή συμφωνητικά παραχώρησης με όλους τους χρήστες (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,ΒΟΝΝΗ,ΟΜΟΝΟΙΑ)του Γηπ΄.Σκουρέλος με μέση ετήσια μίσθωση και μέσο όρο μισθώματος 2000 € .Τα έσοδα αυτά αποκλειστικά διοχετεύτηκαν στην συντήρηση του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:
Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση , όρισε γενικό δντή μέλος της Διοίκησης , με καθήκοντα την γενική δνση του συλλόγου και τον συντονισμό όλων των ενεργειών.
Διαπιστώθηκε άμεσα το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των υποδομών των γηπέδων ΜΙΝΙ ποδοσφαίρου και γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων αυτών κατέστη ως πρώτη προτεραιότητα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι γενικά οι συνεργαζόμενοι με τον σύλλογο (Ιδιώτες , προπονητές κ.λ.π), δεν λειτουργούσαν στην βάση κάποιων κανόνων , αλλά ορισμένοι από αυτούς είχαν εξασφαλίσει και το προνομιακό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης , αλλά και της επιβολής της παρουσίας τους , άρα και της υποχρεωτικής συνεργασίας , με την όποια διοίκηση. Προς τούτο είχαν οργανώσει ομάδες υποστηρικτών κυρίως στους γονείς των παιδιών των Ακαδημιών και μέσω αυτών ασκούσαν κάθε φορά την πίεση ώστε να εξασφαλίζουν την παρουσία τους ως εργαζόμενοι στον σύλλογο .
Η Διοίκηση μόλις αντιλήφθηκε τα παραπάνω απομάκρυνε άμεσα τα πρόσωπα αυτά με πολύ μεγάλες αντιδράσεις και προσπάθησε να πείσει τους πάντες στην κατεύθυνση της ΕΝΙΑΙΑΣ λειτουργίας , του Ηροδότου στο σύνολο του.
Για να επιτευχθεί αυτό , θα έπρεπε να τεθούν κανόνες λειτουργίας και πάνω

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Search

Prisma Sport