Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν είναι η ώρα της εστίασης τώρα - Ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα φοβίζει και την Κυβέρνηση και τους επιστήμονες

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 12:37

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους, κ. Άκη Παυλόπουλο και κ. Ντόρα Κουτροκόη, στην τηλεόραση του Open.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά για την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς,τόνισε πως: «Ήταν μια πολύ καλή πρώτη ημέρα. Ο τζίρος στα καταστήματα ήταν αρκετά υψηλός και δεν υπήρξαν εικόνες πολύ μεγάλου συνωστισμού. Με χαροποίησε το γεγονός ότι όλοι φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τα μέτρα».

Ενώ για το ενδεχόμενο ανοίγματος των χιονοδρομικών ο ίδιος είπε πως, αρχικά πρέπει να "μετρήσουμε" τι έγινε με το λιανικό εμπόριο. Το σίγουρο, όπως είπε, είναι να γίνονται βήμα- βήμα οι ενέργειες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μας απασχολεί μια εποχική δραστηριότητα, όπως είναι τα χιονοδρομικά κέντρα. Δεν είναι όμως της παρούσης. Πρώτα πρέπει να μετρήσουμε τι έγινε με το λιανικό εμπόριο. Τα βήματα πρέπει να γίνονται ένα – ένα, λελογισμένα. Υπάρχει μια πανδημία και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα, το οποίο δικαίως φοβίζει και την Κυβέρνηση και τους επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει θύελλα με τον κορονοϊό».

Για την εστίαση και το όνοιγμα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό.

«Όταν θα ανοίξει, σίγουρα θα είναι μόνο για τον εξωτερικό χώρο, γι’ αυτό και δίνονται τα θερμαντικά σώματα. Αποκλείεται να ανοίξουμε με κλειστές τις πόρτες και την πλήρη χρήση των τετραγωνικών που διαθέτει κάθε κατάστημα. Απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην παλιά μας ζωή. Δεν είναι η ώρα της εστίασης τώρα που μιλάμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ