Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Έφτασε στην Αθήνα το δεύτερο πακέτο με εμβόλια

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 11:41

Λίγα λεπτά μετα τις 8:30 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ειδική πτήση που μετέφερε τις 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19, των Pfizer/BioNTech.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις του εμβολίου.

Στη συνέχεια, η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, κ. Ελευθέριος Σαμαράς, δήλωσε:

«Είμαι βαθιά υπερήφανος που γίνομαι μάρτυρας ίσως της πιο ξεχωριστής αποστολής που έχει φέρει εις πέρας η DHL Express Ελλάδας. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια της παγκόσμιας υγειονομικής κοινότητας για τη δημιουργία του εμβολίου, σφραγίζεται από μία μεταφορά που εγγυάται την ασφάλεια του φορτίου και το καθιστά προσβάσιμο σε κάθε γωνιά του κόσμου. Σήμερα η DHL Express Ελλάδας δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην διεκπεραίωση μιας τόσο κρίσιμης αποστολής αφού διαθέτει την τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό και κυρίως τους ανθρώπους για να το κάνει. Αφήνουμε πίσω μας μία δύσκολη χρονιά, στην εκπνοή της οποίας δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απόδειξη του σκοπού της DHL Express που γίνεται πράξη: Ενώνουμε ανθρώπους, βελτιώνουμε ζωές.»

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη φάση μία πρωτόγνωρης επιχείρησης για τον κλάδο των logistics, με την DHL Express να προετοιμάζεται και για νέες μεταφορές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, που θα φέρουν στη χώρα μας επιπλέον δόσεις εμβολίων.

Πηγή euro2day.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)