Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Νέες «βόμβες» Λινού: Αυθαίρετος ο αριθμός των εννέα ατόμων σε ρεβεγιόν - Δεν συζητήθηκε στην επιτροπή

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 18:33
Για τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των εορτών μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 
 
Σύμφωνα με την κυρία Λινού, ο αριθμός εννέα, που ανακοινώθηκε ως μέγιστος αριθμός συγκεντρωμένων ανθρώπων για τα ρεβεγιόν ή στις ουρές έξω από τα καταστήματα για το click away, είναι αυθαίρετος και δεν συζητήθηκε ποτέ από την επιτροπή.
 
«Δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε ο αριθμός εννέα ούτε για τις αναμονές, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τα σπίτια. Είναι ένας αυθαίρετος αριθμός που δεν ξέρω ποιος τον πρότεινε», είπε.
Αυτό που ζητά η εκκλησία είναι λογικό, υποστήριξε. Συγκεκριμένα, ζητά να εισέρχονται στο ναό τόσα άτομα ανάλογα με τα τετραγωνικά. Ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Για την κυρία Λινού, πρόκειται για μια λογική πρόταση που πρέπει να ληφθεί υπόψιν από την κυβέρνηση.
 
Αν η πρόταση εισακουστεί και με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, σημείωσε η κ. Λινού.
 πηγή pontiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)