Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την ήττα του

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 18:39

Δριμύτατη κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής, άσκησε η Φώφη Γεννηματά.

 

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής την Παρασκευή, επ'αφορμής των αποφάσεων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία.

«Η θέση μας, που διατυπώθηκε από χθες, ήταν ότι η Ελλάδα θα πρέπει, ασυζητητί, να απορρίψει αυτό το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να δώσει σκληρή μάχη. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να συμφωνήσει αμαχητί», ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος.

«Και είναι απαράδεκτο μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη να μιλά ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δήθεν η Ε. Ε. έκανε ένα ακόμα βήμα. Δεν πρόκειται για ένα βήμα μπρος αλλά για πολλά βήματα πίσω, που μας φέρνουν πίσω και από τις αποφάσεις του Οκτωβρίου», επεσήμανε, δηλώνοντας, έπειτα, πως «είναι φανερό ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για να κρύψει την προσωπική του ήττα και την ήττα της κυβέρνησης του».

 
 

«Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι πληρώνουμε το έλλειμμα στρατηγικής απέναντι στη νέα στρατηγική της Τουρκίας, την υποχωρητικότητα και το έλλειμμα αποφασιστικότητας από τη μεριά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.

 

Γι' αυτό βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό ότι σε μια αποστροφή του, είπε ότι "οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός".

Καταλαβαίνετε ότι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, είναι ξεκάθαρο πως όλους αυτούς τους μήνες δεν έδωσε καμία μάχη ώστε να φτάσουμε σε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», συνέχισε η κ. Γεννηματά.

Και έκελισε τη σχετική τοποθέτησή της, σημειώνοντας πως «η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, αλλά από σκληρές, αυστηρές κυρώσεις. Αυτή είναι η ξεκάθαρη δική μας θέση». 

πηγή ιeidisis.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)