Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Γιατροί παραμένουν έξι μήνες απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες εν μέσω πανδημίας

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 09:43

ουλάχιστον έξι μήνες, έχουν να πληρωθούν οι γιατροί, τις πρόσθετες εφημερίες που εργάστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εφημερίες που υπερβαίνουν ασφαλώς τις 7 που κατά μέσο όρο καλούνται να καλύψουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με νοσοκομειακούς ιατρούς να μην έχουν πληρωθεί τις πρόσθετες εφημερίες από πέρσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν καταγγελίες που αφορούν το Συσμανόγλειο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο, αναμένεται να καταθέσει τροπολογία για το συγκεκριμένο ζήτημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να ανασταλεί για όσο διαρκεί η πανδημία το πλαφόν του 9% που υπάρχει στις δαπάνες για την πληρωμή των εφημεριών.

 

«Δεν έχει καταβληθεί το κονδύλι των τακτικών εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, ούτε των έκτακτων, «υπεράριθμων» υπερωριών που γίνονται ελλείψει προσωπικού» κατήγγειλε μάλιστα ο Πάνος Παπανικολάου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), στο «Κόκκινο».

 

Αντίστοιχα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραία, έκανε λόγο για «μια ακόμη απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των τακτικών δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών μέσα στο 2020», η οποία οφείλεται στη μη έγκαιρη έγκριση του κονδυλίου του τριμήνου (Οκτώβρη-Δεκέμβρη 2020), επισημαίνοντας πως η στάση της κυβέρνησης είναι «εξοργιστική», καθότι από τη μια «δήθεν επαινεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς», όμως, από την άλλη «δεν εκπληρώνει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι τους».

Πηγή: tvxs.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ