Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Ποιες περιοχές βρίσκονται μιαν ανάσα από το lockdown - Στις περιοχές αυτές ο Ν. Χαρδαλιάς

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 23:15

O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών απευθύνθηκε στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, τους οποίους κάλεσε να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Φορτίο το οποίο, όπως τόνισε, θα αξιολογηθεί από την ειδική Επιτροπή Επιδημιολόγων του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας Προστασίας από την COVID, τη Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη με 652 πλέον ενεργά κρούσματα βρίσκεται σε επίπεδο 2-Επιτήρησης. Τα Ιωάννινα με 263 ενεργά κρούσματα και η Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στο επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης. Και στις τρεις περιοχές παρατηρούνται υψηλοί επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές, υψηλός αριθμός διάσπαρτων χωροταξικά επιδημιολογικών clusters και η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει επιθετική και άρα εξαιρετικά επικίνδυνη.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο του καλύτερο συντονισμού των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα μεταβεί στην Καστοριά για να συμμετέχει στις 1 το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις Δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη με τους αιρετούς εκπροσώπους και τους εμπλεκόμενους φορείς της συμπρωτεύουσας.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Αττική όπου η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή, ενώ τόνισε πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε όλη την χώρα και με έμφαση σε πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί στοχευμένοι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τις Περιφέρειες, το Λιμενικό Σώμα και τη Δημοτική Αστυνομία, για το ζήτημα της τήρησης των μέτρων.

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους τη Καστοριάς, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βοιωτίας και των Σερρών που τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει έντονη επιδημιολογική πίεση, καθώς και ολόκληρης της χώρας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας», επισήμανε ο ίδιος.

«Είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να αποφύγουμε μία τροπή προς το χειρότερο. Γιατί όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Εξαρτάται από όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά. Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας, αλλά και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη νέα κανονικότητα που βρήκαμε μετά την πρώτη φάση της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε σαφές πως ένα lockdown επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, ανατρέπει τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, τα επαγγελματικά μας σχέδια, επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική μας ζωή και τη ψυχολογία μας. Πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας, ολόκληρες οικογένειες και κανένας ασυνείδητος δεν επιτρέπεται, αγνοώντας τα μέτρα, να παίζει με τις ζωές τους, να θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)