Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Κλειστές δύο μονές του Αγίου Όρους – Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Σ. Τσιόδρα

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 13:32

Τουλάχιστον δυο μονές του Αγίου Όρους, η Μεγίστης Λαύρας και η Παντελεήμονος, έχουν κλείσει έως τώρα για προληπτικούς λόγους τις πόρτες τους στους έξωθεν προσκυνητές, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στη μοναστική πολιτεία.

Από το πρωί πέρασαν στον Άθω ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου που τούτη την ώρα συμμετέχουν σε σύσκεψη στις Καρυές με εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας, τον αναπληρωτή διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με το τέλος της σύσκεψης πιθανότατα θα ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα ληφθούν από την πολιτεία και τις αγιορειτικές αρχές, με ένα νέο τοπικό lockdown να βρίσκεται μεταξύ άλλων στο τραπέζι.

Σε 10 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χερσόνησο του Άθω, εκ των οποίων οχτώ στη μονή Αγίου Παύλου, ένα σε αυτήν της Χελανδαρίου και ένα στην Λακκοσκήτη, ενώ ένας 85χρονος μοναχός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη ανεπίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Άγιον Όρος.

Πηγή kathimerini.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)