Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Νέα υπηρεσία συνεχούς παρακολούθησης της χωρικής κατανομής των κρουσμάτων covid-19

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 14:16

H νέα υπηρεσία συνεχούς παρακολούθησης της χωρικής κατανομής των κρουσμάτων covid-19 από την Επιχειρησιακή Μονάδα Διαστημικών Εφαρμογών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης, BEYOND, του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναγνωρίζεται και αξιοποιείται από την Πολιτεία. Τόσο ο αρμόδιος Υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Χρίστος Δήμας όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν αναδείξει την υπηρεσία αυτή.

"Το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών συμμετέχει στην "ΖΩΝΤΑΝΗ"παρακολούθηση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Από σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα, το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND - http://beyond-eocenter.eu/ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αξιοποιεί την τεχνολογία και λειτουργεί πλατφόρμα Web GIS η οποία παρουσιάζει την καθημερινή εξάπλωση του #COVID_19 σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα δεδομένα της πλατφόρμας προέρχονται από επίσημους φορείς ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control - ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και σχετικές ανακοινώσεις που δίνονται στα MME.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στη σελίδα http://beyond-eocenter.eu/index.php/web-services/covid-19.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στον Επιστημονικό Υπεύθυνο & Διευθυντή Ερευνών Δρ Χάρη Κοντοέ και τους επιστημονικούς συνεργάτες του στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-Κέντρο Αριστείας BEYOND", καταλήγει σε μήνυμά του ο αρμόδιος Υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Χρίστος Δήμας.

 

Η σχετική πλατφόρμα ενημέρωσης είναι προσβάσιμη στον σύνδεσμο http://webgiscovid19.beyond-eocenter.eu/ 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)