Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Τσίπρας: Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή το πολιτικό κόστος κατά τη διάρκεια της τετραετίας μπροστά σε κρίσιμα εθνικά θέματα

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 22:50

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η αποπληρωμή τμήματος των δανείων προς το ΔΝΤ είναι η δεύτερη σημαντικότερη στιγμή, μετά την έξοδο από τα προγράμματα, το καλοκαίρι του 2018.

 

«Η ιστορική αυτή εξέλιξη διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την χώρα μας. Η οικονομία υπεραποδίδει, όλοι οι δείκτες είναι θετικοί, οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την ικανότητα της Ελλάδας. Κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας.», συμπλήρωσε.
«Το πολιτικό σκηνικό σήμερα αναδιατάσσεται. Η μεγάλη προοδευτική παράταξη αποκτά ταυτότητα ξανά χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αντίληψη που έχουμε για τον πατριωτισμό και το μέτωπά μας απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό και τον εθνικισμό είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.»

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση, τόνισε ο ίδιος, δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου. «Σχεδιάζουμε την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, κυρίως για τους πολίτες που έχουν πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα. Μετά το Πάσχα θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης.», είπε.

«Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι οι αξίες του δημοκρατικού κόσμου της μεταπολίτευσης, είναι οι αξίες της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)