Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015

Κρητική εταιρία πρωτοπορεί: Κατασκεύασε εξομοιωτή ελικοπτέρου (VIDEO)

Κατηγορία ΚΡΗΤΗ Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 09:20
Έναν εξομοιωτή ελικοπτέρου κατασκεύασε για λογαριασμό νορβηγικής εταιρίας η Εργαλειοτεχνική Κρήτης Έναν εξομοιωτή ελικοπτέρου κατασκεύασε για λογαριασμό νορβηγικής εταιρίας η Εργαλειοτεχνική Κρήτης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι της Σούδας η δοκιμή του εξομοιωτή ελικοπτέρου που κατασκεύασε για λογαριασμό της νορβηγικής εταιρείας Evacsim S.A. η Εργαλειοτεχνική Κρήτης που εδρεύει στα Χανιά. Ο εξομοιωτής πρόκειται να παραδοθεί σε κέντρο εκπαίδευσης στο Βιετνάμ που παραδίδονται μαθήματα σε πληρώματα και επιβαίνοντες ελικοπτέρων προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας βίαιης προσθαλάσσωσης σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου μηχανικού προβλήματος. Είναι αξιοσημείωτο σύμφωνα με την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν εξομοιωτές ελικοπτέρων είναι ελάχιστες παγκοσμίως, ενώ ήδη η χανιώτικη εταιρεία ετοιμάζεται να κατασκευάσει παρόμοιους προσομοιωτές για εταιρείες στη Νιγηρία και την Αυστραλία.

Ο συγκεκριμένος εξομοιωτής εξασφαλίζει περιβάλλον εκπαίδευσης των χειριστών και των επιβαινόντων σε ελικόπτερα, σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της πτήσης τους απαιτηθεί να το εγκαταλείψουν βιαίως όταν αυτό προσθαλασσώνεται λόγω προβλήματος, σημείωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συντονιστής του προγράμματος Σπύρος Έξαρχος και εξήγησε ότι ο χανιώτικος εξομοιωτής θα παραδοθεί σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στο Βιετνάμ στο οποίο εκπαιδεύονται εργαζόμενοι που δουλεύουν σε θαλάσσιες πλατφόρμες και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά με ελικόπτερα.

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο κ. Εξαρχος σχολίασε: Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να καταφέρουμε να πείσουμε ένα βορειοευρωπαϊκό όμιλο να εμπιστευτεί την κατασκευή του εξομοιωτή στην Κρήτη. Στη συνέχεια βέβαια ήταν και τα υλικά που είναι ειδικά και πολλά από αυτά έπρεπε να έρθουν από το εξωτερικό. Θα πρέπει δε να σας πω ότι οι εταιρείες που παράγουν κάτι ανάλογο παγκοσμίως μπορείς να τις μετρήσεις στα δάκτυλα του ενός χεριού και γι' αυτόν τον λόγο νομίζω ότι αυτό που έκανε ο κ. Μπενιουδάκης με τον Thor μπορεί να δώσει ένα χαμόγελο -που είναι αναγκαίο αυτές τις ημέρες- στους συμπολίτες μας καθώς αποδεικνύει ότι η χώρα μας μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χανιώτικη εταιρεία, ο κ. Μπενιουδάκης τόνισε ότι ήδη έχουν παραδοθεί τα σχέδια και έχει δοθεί μια προσφορά για την κατασκευή δύο παρόμοιων εξομοιωτών ελικοπτέρου για τη Νιγηρία και την Αυστραλία, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν για την κατασκευή του καινοτόμου αυτού πρότζεκτ.

 

Διαφήμιση: Συμβουλές Ομορφιάς, Διατροφής, Κατοικίας

Loading
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξετάζεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 16%

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 09:16

Ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα internet.org του Facebook!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 23:45

Κύπελλο Ελλάδας: Στις 23 Μαΐου ο τελικός

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 23:00

Τσίπρας: Χαμογελαστός στα σκαλιά του Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 21:53

Εργοτέλης: Τα εισιτήρια με τον Λεβαδειακό

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 21:27

«ΕΥ ΖΗΝ» με την Κατερίνα Ψαρουδάκη

ΚΡΗΤΗ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 16:21

Κλήρωση για το 2ο Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 16:07

Όλο και πιο κοντά τα νέα φορολογικά μέτρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 14:49

Έκκληση Μιχελογιαννάκη προς Κατρούγκαλο

ΚΡΗΤΗ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 14:39

Ούτε ναι αλλά ούτε και όχι για το Gay Pride

ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 14:30

Η αλλαγή ξεκινά πρώτα από εμάς

ΠΕΝΕΣ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 14:23

«Στροφή» στην Football league αντί Γ Εθνική ο Εργοτέλης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 12:51

Ανακαινίζεται το ιατρείο των Γωνιών

ΚΡΗΤΗ
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 11:54

Prismasport.gr