ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση στο ΕΚΗ

13 Φεβ 2018

Παρωδία χαρακτήρισε σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τη συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, είχε ζητήσει η παράταξη της ΔΑΣ για να συζητηθεί ο απολογισμός δράσης της προηγούμενης περιόδου. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει όργιο νοθείας που συντελέστηκε με ευθύνη του προεδρείου στο Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού –Τουρισμού, όπως η εγγραφή του Συνδικάτου Γάλακτος -Τροφίμων και Ποτών που το έχει ζητήσει εδώ και 4 μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη χθεσινή συνεδρίαση:

Μέρα με τη μέρα μας εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός του νομού μας. Πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος αποχωρεί η πλειοψηφούσα παράταξη από συνεδρίαση διοίκησης που η ίδια συγκάλεσε !!!!!
Μπορεί να είναι βέβαια ευρηματικό, δεν είναι όμως διόλου τυχαίο... Τη χθεσινή συνεδρίαση είχε ζητήσει η παράταξη της ΔΑΣ για να συζητηθεί ο απολογισμός δράσης της προηγούμενης περιόδου, ο σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα, το όργιο νοθείας που συντελέστηκε με ευθύνη του προεδρείου στο Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού –Τουρισμού, όπως η εγγραφή του Συνδικάτου Γάλακτος -Τροφίμων και Ποτών που το έχει ζητήσει εδώ και 4 μήνες. Αυτά τα ζητήματα προσπάθησαν με θεατρικό τρόπο να αποφύγουν να συζητήσουν.

Δεν είναι τυχαίο αφού σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα έδιναν μάχες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ήρθε να βάλει ταφόπλακα σε ότι κατακτήσεις δεν κατάφεραν να γκρεμίσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως στο δικαίωμα στην απεργία, στις περικοπές επιδομάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις κα, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ αρνήθηκε την πρόταση μας για απεργία, έκανε αγώνα προκειμένου να μην κατέβει ο κόσμος στους δρόμους, επέβαλε σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε καν να αναπτύξουν μια υποτυπώδη δράση ενάντια στο σφυρί την λαικής κατοικίας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος και νερού που αποτελούν κοινωνικά αγαθά.
Για όλα τα παραπάνω δεν βρήκαν να γράψουν μια γραμμή, πόσο μάλλον να κινητοποιήσουν τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΗ σε μια τέτοια κατεύθυνση. Έγραψαν όμως δυο ανακοινώσεις σε μια εβδομάδα και μάλιστα έφτασαν μέχρι τον εισαγγελέα προκειμένου να τους «προστατεύσει» για να συνεχίσουν τις νοθείες τους σε ένα ακόμη σωματείο όπως αυτό του Επισιτισμού- Τουρισμού.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο εν λόγω σωματείο έγιναν εκλογές με μητρώο ουρανοκατέβατο, που άλλαζε 5 φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χωρίς να ξέρει η ίδια η εφορευτική επιτροπή πόσα μέλη έχει. Ψήφισαν εργοδότες του κλάδου, κομμωτές, πλακατζήδες και ότι άλλο περνούσε απ έξω, ενώ από τους εργαζόμενους που δεν «έλεγχε» η πλειοψηφία ζητούσαν να πληρώσουν 60€ για να ψηφίσουν.

Το ότι ο Σ.Βοργιάς και η θλιβερή παρέα του κάνουν νοθείες δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε ομόφωνα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ «κόπηκαν» δυο αντιπρόσωποι λόγω παρατυπιών, που αναλογούν περίπου σε 2000 ψιφίσαντες δηλαδή το ¼ της δύναμης του ΕΚΗ. Επιβεβαιώνεται επίσης από το θλιβερό γεγονός ότι πλέον στις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου δεν μαζεύονται ούτε μια χούφτα άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι μονάχα τα ΔΣ των σωματείων της δύναμης του ΕΚΗ αγγίζουν τα 300- 400 άτομα.

Δεν μπορούν και δεν θέλουν να συσπειρώσουν εργάτες και σωματεία στη βάση αγώνα και διεκδικήσεων καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρούν τα σωματεία ανενεργά, καθαρά και μόνο για την παραγωγή νόθων αντιπροσώπων, να διατηρούν τις καρέκλες τους για να μπορούν να υπηρετούν τα αφεντικά τους , τη μεγαλοεργοδοσία.

Είναι χαρακτηριστική η εξωφρενική καθυστέρηση, κατά παράβαση του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου, να εγγράψουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις για την ακύρωση απόλυσης για συνδικαλιστική δράση σε μεγάλο όμιλο του κλάδου και έχει δείξει τον αγωνιστικό του προσανατολισμό, στη δύναμη του ΕΚΗ.

Ε λοιπόν τους το ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά, οι μέρες της νοθείας και της σπέκουλας τελείωσαν !!!!
Το ταξικό κίνημα δεν θα επιτρέψει ξανά σωματεία φαντάσματα, σωματεία σφραγίδες, που θα υπάρχουν μονάχα στα χαρτιά για να βγάζουν αντιπροσώπους και να υπογράφουν μειώσεις μισθών.

Καλούμε όλα τα σωματεία να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη διεκδίκηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης στα 751 ευρώ, επαναφοράς των κλαδικών Συμβάσεων με υποχρεωτικότητα, για την προστασία της εργατικής λαϊκής κατοικίας.

Επόμενος μεγάλος σταθμός αποτελεί η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στου πλειστηριασμούς την Τετάρτη 21 Φλεβάρη 9πμ στην Εφορία.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

News & Life: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Sport: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Marketing: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: +30 2810 300 265