Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριήμερο σεμινάριο στον Σκινιά Μονοφατσίου για τον καρκίνο του μαστού

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 15:25

Σεμινάριο με θέμα “Καρκίνος του μαστού - Σημασία της πρόληψης - θεραπείας” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου και την Κυρακή 27 Οκτωβρίου 2019 στον Σκινιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολεγίου Μαστολογίας.

Την εκδήλωση οργανώνουν: Το Τμήμα μαστού του Νοσοκομείου Metropolitan Πειραιώς, ο Σύλλογος των Απανταχού Σκινιανών, Λαγουτιανών και Βακιωτιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινιά, ο Σύλλογος Φίλων του Περιφερειακού Ιατρείου Σκινιά, το Συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Σκινιά και η Ενορία Αγίου Αντωνίου Σκινιά.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Aγ. Αντωνίου Σκινιά και ώρα 19:30 θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα από τους αντίστοιχους ομιλητές:
1. Παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού από την κα Σταματοπούλου Σοφία, Επιμελήτρια- Παθολόγο- Ογκολόγο της Γ’ Ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan
2. Εξελίξεις στην χειρουργική μαστού στο πέρασμα των χρόνων από τον κ. Παπαδόπουλο Λάζαρο, Επιμελητή Γενικό Χειρούργο του νοσοκομείου Metropolitan
3. Νεά απεικονιστικά εργαλεία – μηχανήματα στην μάχη κατά του καρκίνου του μαστού από την Ειδική Ακτινολόγο – Διαγνώστρια κα Σταγκουράκη Σοφία
4. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων έρευνας με ανώνυμο ερωτηματολόγιο στις γυναίκες της περιοχής σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.
5. Σε ερωτήσεις του κοινού να απαντήσουν οι ομιλητές και ο Δρ. Πεχλιβανίδης Γεώργιος, Διευθυντής χειρουργός μαστού και του παχέος εντέρου του Νοσοκομείου Metropolitan Πειραιώς και τέως Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ο οποίος θα έχει την επιστημονική εποπτεία των θεμάτων που θα παρουσιαστούν.

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σκινιά από τις ώρες 9:00 έως 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση καθώς και απεικονιστικός έλεγχος (υπερηχογράφημα) στις κυρίες που επιθυμούν να εξετασθούν.
Όλοι οι παραπάνω επιστήμονες θα προσφέρουν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους δωρεάν

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα