Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Στο Ηράκλειο και υπό την αιγίδα του ΟΦΗ η κλήρωση της νέας Volley League

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 09:11 Γράφτηκε από τον

Στο Ηράκλειο και υπό την αιγίδα του νεοφώτιστου στη Volley League ΟΦΗ θα πραγματοποιηθεί φέτος η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Volley League στο οποίο θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της η κρητική ομάδα. 

Αυτή η απόφαση πάρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΠ όπου αποφασίστηκε επίσης πέρα από το καθαρά διαδικαστικό κομμάτι της κλήρωσης να πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αμοιβόμενης πετοσφαίρισης στην Κρήτη. 

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την ΕΣΑΠ: 

1.Eπικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος 2018-19.

2.Έγινε ανάλυση από κάθε εκπρόσωπο ΤΑΑ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου Ιουλίου 2019 να είναι και η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής τους πρωτάθλημα 2019-20.

3.Στην συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχαν για πρώτη φορά ως παρατηρητές οι εκπρόσωποι των νεοφώτιστων στην κατηγορία εκπροσώπων του ΟΦΗ (Γιάννης Σκανδάλης) και της Ελπίδας Αμπελοκήπων (Γιώργος Κασαπίδης). Το ΔΣ καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο ιστορικών σωματείων και με χαρά ενημερώθηκε από αυτούς πως θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα 2019-20 με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες.

4.Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της επιλογής συμπλήρωσης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20, μέσω wild card, και εγκρίθηκαν τα σχετικά κριτήρια που θα υποβληθούν στην ΕΟΠΕ για τη σύμφωνη γνώμη της.

5.Συζητήθηκαν όλα τα σενάρια συστημάτων του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του τελικού αριθμού των ομάδων για τη σεζόν 2019-20.

6.Διευκρινίστηκε το καθεστώς των αλλοδαπών αθλητών, καθώς, σύμφωνα με την περυσινή τριμερή συμφωνία (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ), κάθε ΤΑΑ θα μπορεί να αποκτά απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών ανεξάρτητα προέλευσης (εντός ή εκτός Ε.Ε.) υπό τον όρο πως στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται έως τέσσερις μη Έλληνες.

7.Διευκρινίστηκαν από το νομικό σύμβουλο της ΕΣΑΠ, Χρήστο Ηλιάδη, θέματα της Επιτροπής της ΕΣΑΠ, στην οποία προεδρεύει ο κ. Ηλιάδης και ορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των φακέλων του κάθε ΤΑΑ αρχικώς στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ και μετά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό το πρίσμα του νέου αθλητικού νόμου (4603/2019).

8.Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης με φιλοξενία από την ομάδα του Ο.Φ.Η. λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πέραν της κλήρωσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αμοιβόμενης πετοσφαίρισης στην Κρήτη.

9.Έγινε συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

10.Έγινε ενημέρωση για το τουρνουά beach volley της Volley League Ο.Π.Α.Π. που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στο «Karavi Club» με μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport