Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

«Οι παίκτες πρέπει να έχουν το ελεύθερο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους»

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 13:06 Γράφτηκε από τον
«Οι παίκτες πρέπει να έχουν το ελεύθερο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους» «Οι παίκτες πρέπει να έχουν το ελεύθερο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους»

Με την Ευρωλίγκα να έχει αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι τις 11/4, ο Μπόστιαν Νάχμπαρ ξεκαθάρισε πως οι παίκτες της διοργάνωσης μπορούν να φύγουν από την Ευρώπη, αν το επιθυμούν.

Οι Αμερικανοί πολίτες κλήθηκαν να επιστρέψουν στη χώρα τους άμεσα από το State Department και ορισμένες ομάδες της Ευρωλίγκας όπως οι Ολυμπιακός, Ζαλγκίρις, Μακάμπι, Βιλερμπάν και Αρμάνι, έδωσαν άδεια στους ξένους παίκτες τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, αν το επιθυμούν.

Το Eurohoops επικοινώνησε με τον Μπόστιαν Νάχμπαρ, παλαίμαχο παίκτη και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας (ELPA), με τον ίδιο να είναι σαφής: οι ομάδες δεν πρέπει να μην αφήνουν τους παίκτες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, καθώς αυτό είναι το σημαντικότερο τη δεδομένη στιγμή!

”Ήταν καλό που είσαι στις αρχές της εβδομάδας ομάδες να αφήνουν τους παίκτες τους να επιστρέφουν στη πατρίδα τους. Το επικροτώ. Στην Ένωση Παικτών, προτείνουμε στους παίκτες να μην ταξιδεύουν, εκτός και αν είναι απόλυτα αναγκαίο και είμαστε χαρούμενοι που πολλοί έμειναν στο σπίτι. Ωστόσο, οι ομάδες οφείλουν να κατανοήσουν πως πρέπει να υπολογίζουν και τα συναισθήματα και επιθυμίες των παικτών, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Θέλουν να είναι σπίτι τους. Θέλουν να νιώθουν ασφαλείς. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι παίκτες είναι μακριά από τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους. Το μπάσκετ και οι μπίζνες πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω εκεί. Θα υπάρξει χρόνος να συζητήσουμε για μισθούς και συμβόλαια, αλλά η επανασύνδεση των παικτών με αυτούς που αγαπούν, πρέπει να είναι προτεραιότητα. Με ξαφνιάζει το γεγονός ότι πολλοί ακόμα δεν έχουν το πράσινο φως από τις ομάδες τους να φύγουν ή ακόμα χειρότερα, δεν παίρνουν καν απάντηση. Αφού πλέον ζούμε σε τόσο αβέβαιους καιρούς, όπου κλείνουν σύνορα και μειώνονται οι πτήσεις, το παράθυρο της ευκαιρίας να επιστρέψουν σπίτι, κλείνει. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, δεν είναι σωστό.

Βοηθούμε τους παίκτες με το να διευθετήσουμε συνεχώς το θέμα με την Ευρωλίγκα και ακόμα και κατευθείαν με κάποιες ομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις, το καταφέραμε. Σε άλλες, προσπαθούμε να συμβουλεύουμε τους παίκτες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσουν την ομάδα και τι λύσεις να ψάξει. Οι μισθοί είναι σημαντικοί, αλλά οι παίκτες δεν πρέπει τώρα να είναι ανάμεσα στο συμβόλαιό τους και το να συναντήσουν την οικογένειά τους. Όπως έχω ξαναπεί, μπορεί να υπάρξει συζήτηση για να βρεθούν εποικοδομητικές λύσεις, είτε οι παίκτες είναι στα σπίτια τους, είτε στη χώρα που παίζουν. Οι περισσότεροι είναι ήδη στις πατρίδες τους, επομένως δεν είναι λογικό να ανησυχούμε για το αν θα είναι σε θέση να θέση αν επιστρέψουν ή όχι, αν η σεζόν ξεκινήσει. Η στιγμή αυτή έχει περάσει”.

Πηγή: Eurohoops

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)