Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγιστη γκέλα του ΣΕΓΑΣ και με... την βούλα! Η διεθνής ομοσπονδία στίβου δεν αναγνωρίζει το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 16:10 Γράφτηκε από τον
Μέγιστη γκέλα του ΣΕΓΑΣ και με... την βούλα! Η διεθνής ομοσπονδία στίβου δεν αναγνωρίζει το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο Μέγιστη γκέλα του ΣΕΓΑΣ και με... την βούλα! Η διεθνής ομοσπονδία στίβου δεν αναγνωρίζει το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε για τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το θέμα της Τζένγκο:

«Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να επικυρωθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ, είναι η διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, βάση των οποίων διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις στίβου και δρόμου.

Η αθλήτρια στην προκειμένη περίπτωση, από την στιγμή εξόδου της από τον αγωνιστικό χώρο του στίβου, θα έπρεπε να συμπληρώσει και να υπογράψει τη σχετική φόρμα ελέγχου και ακολούθως να συνοδευτεί από ελεγκτή στον ειδικό χώρο για την άμεση διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ.

Ο κανονισμός ντόπινγκ ορίζει ρητά, ότι μέχρι την λήψη του δείγματος η αθλήτρια πρέπει να συνοδεύεται από ελεγκτή.

Οι έλεγχοι γίνονται άμεσα μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος και δεν προβλέπεται περιθώριο 24 ωρών. Από την στιγμή που τίποτε από όσα προβλέπει ο κανονισμός δεν τηρήθηκε, το ρεκόρ της αθλήτριας δεν μπορεί να αναγνωριστεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε ρίξει 63μ. 96 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων (Γιάννινα), επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών στην κατηγορία K20, αλλά δεν θα μετρήσει, διότι ο διοργανωτής του πρωταθλήματος ΣΕΓΑΣ, δεν μερίμνησε να υπάρχει ντόπινγκ κοντρόλ στο στάδιο, όπου φιλοξενήθηκαν οι αγώνες.

 

Πηγή: Filathlos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Prismasport

Τελευταία άρθρα από τον/την Prismasport

Σχετικά Άρθρα